Authentieke filmpjes ontdekt in archieven van dorpsgenoot van De Zevensprong

In de archieven van onze dorpsgenoot Eric Ross zijn twee originele filmpjes ontdekt die al of niet rechtstreeks betrekking hebben op de Zevensprong.
Hij heeft deze aan ons aangeboden en  toestemming gegeven deze te publiceren via onze website, waarvoor onze welgemeende dank.

Het eerste filmpje is gemaakt ter gelegenheid van de naamgeving van het Jos Gemmekepad op zaterdag 29 september 2012. Toen rolden ruim 50 oude militaire voertuigen en motoren, onder de naam Red Ball Express, door Nieuwkoop ter opluistering van deze gebeurtenis. De tocht eindigde op het parkeerterrein van de Zevensprong, aangrenzend aan het natuurgebied De Ruygeborg waar het Jos Gemmekepad doorheen loopt. Klik hier om deze reportage te bekijken.

Het tweede filmpje is een jaar eerder gemaakt, in 2011, en is een impressie van de werkzaamheden in het kader van de actie NLdoet 2011. Toen hebben een tiental vrijwilligers op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart de handen uit de mouwen gestoken om voor de Zevensprong een nieuw hekwerk rond het terrein te realiseren. Klik hier om deze ook door Eric Ross gemaakte impressie te bekijken.

Veel kijkplezier !! 


Nieuws

Twitter