Van droom naar bedrijf

(door Sj. Veerman - Stichting Groene Hart)

Woensdag 2 december werd weer een belangrijke stap gezet op weg naar de komst van een Groene Hart Atelier. Vier jaar geleden werd gedacht aan het maken van een proeflokaal, laboratorium een broedplaats
voor nieuwe Streekproducten uit het Groene Hart. In samenwerking met de Stichting Zevensprong in Nieuwkoop werd door Groene Hart, kloppend hart een plan gemaakt. In het Groene Hart Atelier is vanaf
maart 2016 het mogelijk streekproducten te ontwikkelen, uit te proberen en te nuttigen.
De verbouw van de originele gebouwen bij de Zevensprong aan de Noordensweg in Nieuwkoop startte ná
de zomervakantie 2015. Afgelopen week was de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen het bestuur van de Zevensprong en Marcel van Beek/Marianne Vogelaar, de nieuwe ondernemers van het Groene Hart Atelier.
Ook is het mogelijk om hier een bedrijf op te starten. Maximaal twee jaar kan een jonge ondernemer hier proberen een bedrijf met Streekproducten verder te brengen dan een droom!
De exploitanten zijn geen onbekenden in het Groene Hart, ze hebben al elf jaar een recreatiebedrijf <Jeu de Boer> in Hazerswoude.

De ontwikkeling van het Groene Hart Atelier is mogelijk door een financiële bijdrage van LTO Noord, Rabobank Groene Hart Noord, Provincie Zuid-Holland en Provincie Utrecht.
Voor meer informatie: mail


Nieuws

Twitter