Expositie Schaatsen, IJsmutsen en Timmergereedschap

Expositie 'Schaatsen, IJsmutsen en Timmergereedschap' bij De Zevensprong in Nieuwkoop

 Na twee jaar van voorbereiding en heel hard werken door vrijwilligers en bestuursleden houdt de Stichting De Zevensprong Nieuwkoop in de geheel gerenoveerde ´Loopstal´ een expositie over:

 'Schaatsen, IJsmutsen en Timmergereedschap'

De collecties, die hier bij elkaar zijn gebracht, herinneren aan gebeurtenissen die Nieuwkoop door de jaren heen grote bekendheid hebben gegeven.
Deze collecties zijn verzameld door de familie Van Kempen uit De Hoef van het bekende museum ´Koud aan de Dijk´ en door plaatsgenoot Henk de Boer van zijn museum ´Kom d´r in´ op het Zuideinde.

Toon van Kempen heeft in de loop der jaren een unieke collectie schaatsen, mutsen en schaatsattributen verzameld die nu hier in Nieuwkoop tentoongesteld wordt nu. Ook kan teruggekeken worden naar een oer-Hollandse traditie: De Elfstedentochten.

Nieuwkoper Henk de Boer begon - als hobby - met het verzamelen van oude gereedschappen en gebruiksvoorwaarden.
Zijn collectie ambachtelijk timmergereedschap heeft hij nu uit zijn verzameling gelicht en is op deze expositie te bewonderen.

De expositie is vanaf eind januari 2020 te bezoeken op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur .
Verder zijn speciale openingstijden op aanvraag beschikbaar voor groepen. Zo kan een bezoek aan de expositie heel leerzaam zijn voor schoolklassen.
Aanvragen kunnen per mail ingediend worden bij:

 Dit project is mede tot stand gekomen door subsidiebijdragen van het Coöperatiefonds van Rabobank Groene Hart Noord, Fonds Alphen en omstreken en de Cofinancieringsregeling Rijn- en Veenstreek.

 


Nieuws

Twitter