Burgemeester Frans Buijserd opent expositie bij De Zevensprong

Zo’n honderd genodigden waren er afgelopen vrijdag 24 januari getuige van dat Burgemeester Frans Buijserd, als één van zijn laatste officiële handelingen voor zijn pensionering, de opening verrichtte van de expositie over:

                                           ‘Schaatsen, IJsmutsen en Timmergereedschap',

in de geheel gerenoveerde Loopstal van Stichting De Zevensprong Nieuwkoop

 Voorafgaand daaraan herinnerde voorzitter Peter Groen in zijn toespraak aan de  vele inspanningen die geleid hebben tot de aankoop, samen met de Gemeente Nieuwkoop, van de collectie van het voormalig schaats – en mutsmuseum ‘Koud aan de Dijk’ uit De Hoef en het onderbrengen daarvan, uitgebreid met de  collectie ambachtelijk timmergereedschap van de bekende Nieuwkoper Henk de Boer bij De Zevensprong.
Ook sprak hij een dankwoord uit aan de subsidieverleners die dit project mede mogelijk gemaakt hebben, te weten het Coöperatiefonds van Rabobank Groene Hart Noord, Fonds Alphen en omstreken en de Cofinancieringsregeling Rijn- en Veenstreek.

 Tenslotte lichtte hij een tipje van de sluier op over de verdere plannen om uiteindelijk een toekomst bestendig museum bij De Zevensprong te realiseren.

 Voor de openingsceremonie was speciaal mevrouw Lenie van der Hoorn uit Ter Aar uitgenodigd, de eerst vrouw ooit die in 1985 de befaamde Elfstedentocht uitreed.
Na de openingshandeling, het doorknippen van het lint door de burgemeester samen met mevrouw Van der Hoorn, konden de genodigden kennismaken met de uitgebreide collectie tentoongestelde schaatsen, ijsmutsen en timmergereedschap.

 De expositie is vanaf eind januari te bezoeken op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur .


Nieuws

Twitter